Et sykkel VM som vil bli husket på godt og vondt.

Vi gledet oss til dette VM i Spania. Allerede i midten av april 2013 var jeg og min gode venn Per Bjørnes på en rekonoseringstur til den lille «bortgjemte» byen Ponferrada, helt nord i Spania. Vi ble tatt i mot som konger, ble kjørt rundt i løypa med politi foran og bak. De benyttet denne dagen til å ha en generalprøve på gjennomføring av fellesstart løypa, som var ca. 14 km lang. Alle gater tilknyttet løypa ble stengt og vi følte oss som «litt betydelige» med hele 15 politibiler og sykler rundt oss og som var ute på veien denne dagen. Til min avdøde venn Per, du skal vite at dette var et av høydepunktene på våre mange turer gjennom 14 år. Beklageligvis ble Per syk i mai samme år, og hans sykdom ble bare verre, han måtte derfor være hjemme under selve VM i 2014. Per gikk bort i februar 2015. Du er dypt savnet.

Dette var også et VM med stor sportslig suksess for de norske utøverne. Norge stilte totalt sett med en fyldig tropp under årets sykkel-VM. Vi hadde de beste norske sykkelrytterne på plass i de ulike klassene, og våre utøver gjorde en fantastisk innsats. Toppen var selvfølgelig førsteplass og verdensmester i vår “paradegren“ U23, med Svein Erik Bystrøm. På toppen av det hele ble det også en bronse til Kristoffer Skjerping – en fantastisk norsk VM-dag på sykkelsetet i Ponferrada.

Bystrom (8 of 11)

Men dessverre vil det også bli husket for den tragiske ulykken med vår norske mekaniker Tommy Josefsen og lagleder/trener Stig Kristiansen. Heldigvis gikk dette etter forholdene bra med begge to. Miriam Bjørnsrud var også involvert i en stygg velt, og ble regelrett påkjørt av 3 syklister. Regn med våt veibane må nok ta mye av skylden for både bilulykken og de mange veltene i løpet av rittet.

Alltid god stemning i den Norske supporter leiren, selv om det ble litt vått:

Sup. Ponf

Vi var på rekognosering i forkant, med massiv politieskorte :

Bilde link under fra Terje Kjølseth. : http://www.nor-foto.no/ponferrada 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *