Et sykkel VM her en av våre jenter sto for den største norske prestasjonen.

Glem de to neste VM sa min gode venn Per Bjørnes til meg, det blir for omfattende. Han viste selvfølgelig hva han pratet om, for aldri har jeg jobbet så mye med en opplegg som akkurat dette VM. Men til USA skulle vi. Hele 22 personer var med i dette fellesopplegget. Da vi ikke var på noen rekognoserings tur denne gang så måtte div. hotell og løype trasse sjekkes ut på nettet. Det var ikke enkelt, mange hotell i Richmond sentrum, men alle var booket av UCI. Vi måtte da ut av sentrum ca. 12 km. For oss ikke den store avstanden, men i USA et stort problem. Her er det ikke lagt opp for offentlig kommunikasjon med trikker og busser, her er det kun privatbilen som gjelder. Heller ikke noen mulighet for å leie sykkel. Vi var da avhengig av å ha en stor leiebil (12 seter), noe vår sjåfør venn fra Bergen Ove Mathisen fikset veldig bra.

VM-Rich. suppo.                                    Supporter gruppa foran det «White House» i Washington.

Har aldri vært i USA før, så vi fikk en flott flyreise med SAS direkte til New York, her ble vi hentet på flyplassen og kjørt til hotell sentralt på Manhattan. Vi hadde da hele kvelden på oss i New York, og dro da videre etter frokost dagen etter med buss til Washington og det store «hvite huset», en flott opplevelse. Videre med buss til Richmond etter div. stopp på turen. Fremme ved hotellet kl. 1800 lokal tid. Gjennom SAS hadde vi også fått booket retur billett fra Richmond til New York, videre til Oslo. Helt perfekt og alt gikk etter planen. Må gi all ære til SAS for et flott opplegg.

VM rich. -3                                                 Norge var godt representert blant publikum, rundt i hele løypa.

VM Richm.-2                                          Edvald hadde en meget god dag på sykkelen, her opp den tøffe brostein bakken.

Var veldig usikker på gjennomføring av dette VM, men all ære til amerikanerne, de kan arrangere, men de er også flinke til å møte opp. Veldig bra med publikum langs løypene alle dager. Mange satte nok ikke pris på at de måtte registreres innfor oppmerkede områder for å kunne ta seg en ØL eller Vin. På restaurantene var det ingen problem. Men derfor så du heller ingen «berusede» personer som ravet rundt i gatene. Ellers var Richmond en kjedelig by på kveldene, vi klarte ikke å få den gode VM stemningen som vi opplever rundt om i Europa. Ellers vil dette VM bli husket for den store lagleder tabben, her Edvald Boasson Hagen skulle sykle for Alexander Kristoff. Det var jo bare det som var så synd at ca. 700 meter før mål var det Edvald som var i posisjon, rett bak Sagan, Edvald som hadde beina. Men som den flotte personen Edvald er så fulgte han opplegget og ventet på Kristoff. Etter vår mening som satt «ringside», en stor tabbe. Noe som også ble heftig diskutert i etterhånd. Sagan vant en overlegen seier. Det gikk ikke Norges vei i dette VM verken for gutta eller jentene, derfor gledelig at en av våre  juniorjenter klinket til med en flott femteplass, en flott prestasjon av Susanne Andersen.

Vi har også her en mengde bilder, fra dette VM:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *