Det var flott og være norsk i Doha-Qatar, 1 gull og 1 bronse er virkelig bra.

Denne gang var vi kun 8 personer som satte oss på flyet som skulle bringe oss den lange veien til Qatar. Argumentene for ikke og være med på denne supporter turen var mange. De fleste var ikke interessert i og dra til dette Muslimske og «korrupte» landet. Også var det jo en tur som tross alt kostet mye penger, det er dyrt i Doha, og det koster og reise til Doha. Men i etterhånd så ville jeg aldri vært denne turen foruten. Det var spennende og møte en ny kultur og oppleve et muslimsk land som tross alt er veldig liberalt i forhold til sine nabo land. Å komme til Doha var som å komme til et «mini» Manhatten i New York. Litt annerledes da du ikke kunne få kjøpt div. varer, ikke noe form for alkohol i butikker eller restauranter, må bare si at det aldri er blitt drukket mer vann en akkurat under dette VM. Men så var jo også varmen noe av årsaken til dette, 30 til 40 grader hver dag er mye for folk fra det høye nord.

Doha

Bortsett fra begrensninger i div. kjøp av varer, så var dette så nært opp mot en vestlig kultur du kan komme. Store moderne bygninger, veier og arenaer. Kan jo for eks. nevne at «halv» øya som tempo og fellesstart rundene gikk på, ikke er naturlig, den er kunstig bygd opp i havet. Det brukes milliarder av kroner på å bli og være så «vestlig» som overhodet mulig. Jeg nøler ikke med å si at dette er et korrupt samfunn, et samfunn bygd på falske premisser og av personer som har så mye penger at de ikke vet hva de skal gjøre med disse pengene. Mens de som «bygger» og arbeider her lever under ekstremt vanskelige og dårlig betalte forhold. Dessverre så kan alt kjøpes for penger også UCI, neste er fotball VM.

Også i dette VM var det en par norske utøvere som var forhåndsfavoritter, tenker da på Edvald B. Hagen og Alexander Krisstoff. Men vi hadde med flere utøvere som ikke lot seg skremme av varme og glohete forhold. U 23 stilte til start med en imponerende tropp. Dette er jo tradisjonelt Norges paradegren, slik ble det også i år. Men-Under-23-Road-Race_1Gull og topplassering til Kristoffer Halvorsen godt hjulpet frem av resten av laget, med en imponerende 5 plass til Amund Grøndahl. U23 fortsetter og imponere. Men det var ikke bare «gutta» som imponerte det gjorde også junior jentene dagen etter. Vi stilte til start med bare to jenter på startstreken, Susanne  Andersen og Ingvild Gaskjenn. Jentene syklet fantastisk i glohete Doha, og Susanne Andersen syklet inn til en utrolig flott tredje plass. Hun hadde noen dager i forveien sagt at bare en topplassering (gullmedalje) var godt nok, men innrømmet i etterkant at en bronse var flott det også, hun har mange år igjen til å prøve seg på topplasseringen. Junior jent.

Forventningene var store til både damer senior og «proff» gutta på søndag. Men atter en gang feilet de, også denne gang med diskusjoner om galt løpsopplegg. Er usikker på om leder Kristiansen har kontroll på Kristoff og Boasson. Start Doha 3Vi reiste til startområdet langt ute i ørkenen, her fellesstart for gutta skulle skje. Det var en spesiell opplevelse, med ryttere som hadde mange ulike varianter av verneutstyr mot sol og eventuelt sandstormer på den lange veien inn mot Doha. Alle var i meget godt humør, Edvald spøkte og lo, et godt tegn. Våre gutter klarte seg veldig bra, og kom nesten samlet til Doha for her og sykle runder i byen. Vi vet alle hvordan dette endte, atter en gang med seier til den karismatiske Sagan, som også denne gang kom først til mål.

Suportere på

Denne søndagen var det så varmt at vi hadde store problemer og være ute i sola. Heldigvis ble det servert gratis drikke rundt om på publikums arenaene, noe både Terje, Grete Rigmor, Rudt og Tor, våre faste og spreke supportere var veldig glade for. Aldri har jeg gjennom mine 16 tidligere VM opplevd så lite publikum rundt løypa som i dette VM. Jeg vil faktisk si at dette var et utrolig godt arrangert VM for noen få inviterte gjester. All ære til arrangørene, alt gikk som planlagt, og det var et godt arrangert VM. Vi kommer tilbake med en link av flere bilder.

Også her kan vi vise til en mengde bilder fra turen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *