Referat fra medlemsmøtet våren 2019.

Medlemsstokken

Veteranklubben har hatt en tøff periode, da ikke mindre enn 3 medlemmer er gått bort siden sist:

Øivind Bøhler, Rye døde 19. mars, 90 år gammel. Øivind hadde en kort, men god aktiv periode på 1950-tallet som en habil A-rytter, der han bl.a. vant et lag-NM på 170 km i 1955. Han ble NM-vinner i Master 1995 på 20 km tempo. Øivind deltok flittig på møtene våre helt til det siste.

Knut Hvidsten, Hero døde 19. april, 89 år gammel. I 1946 vant han junior-NM på 20 km tempo. Karrieren ble kort da han tidlig utdannet seg til maskinist og dro til sjøs. Knut ble medlem av Veteran-klubben på sine eldre dager.

Ole Kr. Johannesen, Sagene døde 10. mai, 77 år gammel, etter lengre tids sykdom. Ole Kr. var en lovende gutte- og junior-syklist, men pådro seg Bekhterevs sykdom som satte ham tilbake som senior. Han har hatt flere reiseleder-oppdrag i NCF, og satt i styret i Veteranklubben i årene 2002-2017, først som varamedlem, senere som styremedlem .

Her følger så en liste over medlemmer som fyller runde år i perioden juni – august 2019 :

6.6.  Dag Erik Pedersen  60 år, 21.6. John Reidar Kristiansen 60 år, 27.6.   Rolf Sjøtun   75 år

19.7.   Terje Opsahl   75 år, 26.7. Alf Grøtte  60 år,   29.7. Gunnar Ellefsen   80 år

7.8.   Ove Mathisen    80 år,   21.8. Ørnulf Dahlsrud   75 år,   30.8.   Håvard Østmo   75 år

Rapport fra vårmøtet 4. april 2019 på Skøytemuseet

Denne gangen hadde vi besøk av skøytelegenden Knut «Kuppern» Johannesen og lederen av fanklubben hans, Sigbjørn Hemstad. Vi hadde denne gang forhåndspåmelding til møtet. 29 meldte seg på (24 møtte). I tillegg deltok 3 medlemmer av fanklubben.

Formann Jan Gjertsen åpnet med å ønske velkommen til møtet. Deretter ble det avholdt ett minutts stillhet for 3 medlemmer som var døde siden sist: Bjørn Johansen, Jan Håkon Borge Svendsen og Øivind Bøhler. Deretter ga han ordet til kveldens underholdere: «Kuppern» og Sigbjørn Hemstad.

«Kuppern» var jo kjent som en milsluker av rang. På isen hadde han som regel ingen problemer med å holde rundetidene, men denne kvelden sprakk rundeskjemaet noe ettertrykkelig, til tross for Hemstads forsøk på å «sekundere» ham. En forhåndsbestilt time ble til 2,5 time! Og det gjorde ikke noe! Knut hadde så mye å fortelle, og det virket som han storkoste seg. Vi fikk innblikk i trening, løpsforberedelse og tanker gjennom løpene. Og alle høydepunktene. Dem var det ikke få av! Knut hadde (tross 85 års alder) en fabelaktig hukommelse, og han var like flink til å fortelle som han var flink til å gå på skøyter. Humoristisk fortalte han også om skøyteguttas rampestreker og ablegøyer utenom det rent sportslige.

Etter sin siste aktive sesong (1964) ble Knut kåret til Norges beste idrettsmann gjennom tidene! At han ble så populær, skyldes også hans menneskelige egenskaper: Jordnær, uten primadonna-nykker, kom aldri med unnskyldninger og hadde en egen evne til å glede seg over andres suksess. Ikke minst var det rørende å høre ham fortelle om sine følelser da flagget gikk til topps for Roald Aas (den evige toer) under 1500 m i OL i Squaw Valley i 1960. Høsten 2018 ble Knut (bl.a. etter initiativ av vår Tom Larsen), tildelt Kongens fortjenestemedalje.

Dette ble i sannhet en meget hyggelig aften. Kaffe og kringle ble inntatt under foredraget, mens den planlagte spørrekonkurransen måtte utgå. Noe info fra styret ble gitt på slutten før loddtrekningen på gevinster medlemmene hadde med seg avsluttet kvelden.

 Videre aktivitetsplan 2019

Onsdag 5. juni: 8 stk har meldt seg på til denne sykkelturen. Turen starter på Skoppum – så en tur rundt Horten – før avslutning på Skoppum ved sykkelmuseet til Stig Lundsør, der det blir omvisning og sosialt samvær med bespisning. Mer detaljer sendes direkte til de som har meldt seg på.

Treff under NM fellesstart i Røyse (Ringerike) 29-30. juni

Ritt-programmet disse to dagene er: Lørdag: Kl. 14.00 K junior 68 km, kl. 16.00 M junior 122,4 km Søndag: Kl. 08.00 K senior 122,4 km, kl. 13.00 M senior 204 km. Runden som kjøres er 13,6 km og går på Røise-landet ved Tyrifjorden med start og mål ved Svendsrudmoen stadion.

Som nevnt i ekstra nyhetsbrev (e-post 17. ds.) har Veteranklubben reservert rom på Sundvolden Hotell (ritthotellet) fra lørdag 29. til søndag 30. juni. Pris pr. pers: I enkeltrom kr. 1.370,-, i dobbeltrom kr. 1.170,-. I prisen inngår frokost og middag, wi-fi og parkering. Alle betaler hver for seg. Mulighet for å forlenge oppholdet. Booking: sundvolden@sundvolden.no, tlf. 32162100. Vår booking-kode: 2656321. Reservasjonen utløper 14. juni. OBS: Noen tar med sykler for å kunne ta seg en sykkeltur under oppholdet.

13-15. august – Sykkeltur(er) fra Beitostølen

Med base på hotell Radisson Blu Mountain Resort, Beitostølen inviteres medlemmene til et 2 døgns opphold på Beitostølen for sykkelturer. Programmet er: Tirsdag 13.8.: Ankomst med mulighet for tur på ettermiddagen. Middag. Onsdag 14.8.: Frokost. Langtur i terrenget. Middag. Torsdag 15.8.: Frokost, tur og avreise. Pris for 2 døgn med halvpensjon (frokost og middag): Pr. pers i dobbeltrom: kr. 1.990, i enkeltrom kr. 2.690,-. Mulighet for å utvide oppholdet for kr. 995,- pr. pers pr. dag i dobbeltrom, kr. 1.345,- i enkeltrom. Påmelding til Tore Milsett (tlf. 67908728).

Høstmøtet blir som tidligere meldt torsdag 22. august (Skøytemuseet. Innbydelse i neste rundskriv.

Årsmøtet/60 års jubileumsfest fredag 29. november på hotell Radisson Blu Scandinavia, Oslo (tidligere SAS-hotellet). Innbydelse sendes ut medio juni.

Mallorca i siste halvdel av oktober står også i år på programmet. Mer informasjon i neste rundskriv.

Plukk fra sykkelfronten

Siden forrige rundskriv har det skjedd uendelig mye på den internasjonale sykkelfronten. Vårsesongen med alle klassikerne er unnagjort, og i skrivende stund er Italia Rundt inne i sin siste uke.

Bortsett fra Alexander Kristoffs seier i Gent-Wevelgem og 3. plasser i Flandern Rundt og Eschborn-Frankfurt, har det vært heller tynt med norske topp-plasseringer denne våren. Edvald har vært nesten usynlig, men Amund Grøndahl Jansen har utmerket seg som en meget solid hjelperytter for Dylan Groenewegen. De øvrige proffene våre spiller fortsatt roller som anonyme hjelperyttere.

På damesiden har Stine Borgli imponert ved å vinne etapperittet «Vuelta e Burgos» i Spania, mens Emilie Moberg og Vita Heine har vunnet etappeseire i 3-dagersrittet «Tour of Uppsala».

Her hjemme er sesongen nå i gang, selv om det ikke vises i presse og media. «Hammer series» (med mange sterke proffer) i Stavanger er nettopp unnagjort og Tour of Norway (slått sammen med Tour des Fjords) startet i går. ToN er 6-dagers ritt i år, med start i Stavanger og målgang søndag 2. juni i Hønefoss. TV2 viser rittet.

Annet: IF Frøy er kåret til Oslos beste idrettslag i 2018. Høytidelig markert i Oslo Rådhus i april d.å. Uno-X går tungt inn i sykkelsporten og blir kontinental-lag fra 2020. Unge Andreas Leknessund (Uno-X) har tegnet proffkontrakt med Sunweb, Tyskland gjeldende fra 2021. Langsiktig satsing!

 

Utfordringen

Oppgaven i rundskriv 2/2019 var: Nordisk Mesterskap ble dette året vunnet av en danske. Senere samme år hevdet han seg med glans i landeveisrittet i OL i Tokyo. Hvem? Riktig svar: Kjeld Rodian (1964). Nordisk mester i Malmø, sølv i OL. 7 riktige svar. Hilmar Windstad vant de 5 Flax-loddene.

Så en ny utfordring: Dag Otto Lauritzen og Morten Sæther stod for fremragende prestasjoner da de ble nr. 3 og 4 i OL’s landeveisritt i Los Angeles i 1984. Har noen andre nordmenn klart å bli blant de 10 beste i OL’s fellesstartritt for menn? I så fall hvem?

Vet du svaret, kan du sende det til Tore Milsett på e-post tore.milsett@getmail.no eller Sigvats veg 6, 1473 Lørenskog innen 28. juli.

Neste rundskriv kommer i månedsskiftet juli/august 2019. Vi ønsker alle en flott sommer på sykkelen.

Hilsen   STYRET