Den sveitsiske utgaven, skal arrangeres i september neste år, utfordringen blir å komme seg dit.

Arrangørstedet er Aigle-Martigny som ligger ved «foten» av de Sveitsiske Alper ca. 450 ovh. Alle målganger vil ligge i Martigny. Dette er en liten fjellandsby med ca. 15000 innbyggere, dette kan bli intimt og spennende og kanskje litt kaotisk. Problemet for det store sykkelpublikumet blir utfordringen å komme seg til arrangørstedet og ikke minst få aktuelle hotellrom. Her må man belage seg på og bo et godt stykke utenom arrangørbyen og være avhengig av aktuell transport for å komme seg til og fra. Kontrastene vil derfor være store i forhold til siste års VM i Yorkshire, med en region på ca. 5 mil. mennesker og Harrogate med sine vel 80.000 mennesker. Men vi er overbevist om at Sveitserne også denne gang vil lage et meget godt og gjennomført sykkel VM.  

Fellsstartene starter alle i Aigle og avsluttes med en 20 kilometer rundløype med bl.a. 4 km Côte de la Petite Forclaz, som i gjennomsnitt er 10,2 % og max på 14,5 %. Etter Aigle går løypen til Vouvry, deretter Villeneuve, som grenser til Genfersjøen, videre til St Maurice, deretter nordover til Sion før den ankommer Martigny-kretsen.

Det gir 406 høydemeter i hver runde. Elite menn vil fullføre syv runder, U23 menn fem runder, elitekvinner og junior-gutter tre, og junior-jenter en.

Elite menn sykler 244 kilometer, og det gir 4 384 meter høydemeter totalt. Kvinner og junior-gutter 123 kilometer, noe som gir opp til 2 303 høydemeter. U23 menn 162 kilometer, mens junior-jenter bare 69 kilometer.

Temporittene begynner for det meste i Aigle, unntatt for junior som vil starte i Saint-Maurice.

UCI Road World Championships, 2020 oversikt

  • 20. september : Elite men time trial (46km)
  • 21. september: Junior time trials, men (27km), women (22km)
  • 22. september: U23 men (29km) og Elite women (34km)
  • 23. september: Mixed Relay Team Time Trial
  • 25. september: Junior women (69km), U23-men (162km)
  • 26. september: Elite women og junior men (123km)
  • 27. september: Elite men (244km)

Last ned kart over løypene