Et av de absolutt våteste sykkel VM vi har vært på.

Årets sykkel VM ble gjennomført med bravur, det skal Engelskmennene ha, de er dyktige arrangører. Alle øvelser ble prikkfritt utført, selv om det til tider var utfordrende forhold. Søndagens fellesstart for menn var nok helt klart det mest utfordrende av alle øvelser, grunnet mye nedbør (til tider mye nedbør) så ble den innledende distansen inn til Harrogate kortet ned med noen mil, noe som helt klart var fornuftig.

Vi har vært på totalt 21 VM arrangement, men aldri opplevd maken til så mye nedbør som under årets VM, heldigvis var det fin temperatur, så utfordringen de regnfulle dagene var nedbør og vanskelige sykkelforhold på glatte veier.

Det var ikke akkurat tørre veier å sykle på

Men regn eller ikke regn, vi supportere fra Norge var på plass som vi alltid er. Fra Norwegian Cycle Tours var det i år 32 personer, beklageligvis var det sykdomstilfeller som reduserte troppen med 5 personer. Vi som var på plass hadde en flott og veldig fin opplevelse. Vi bodde sentralt og godt på Crown hotell 100 m fra løypa, å kunne ikke hatt et bedre utgangspunkt. Vi besøkte York, Viking hovedstaden i England, å denne dagen var værgudene med oss, flott vær og en fin opplevelse på Viking museet i York.

NCC 2019 tur til York-1
En flott gjeng på tur, noen ble igjen i Harrogate å så på sykkelritt i regnværet.

For de Norske utøverne gikk det ikke så bra under dette VM, vi hadde store forventninger til Tobias Foss og Alexander Kristoff, det ble en 6 og en 7 plass. Må innrømme at under de rådende forhold var dette en meget flott prestasjon, spesielt Tobias som satt med i gruppe 2 og var bare sekunder etter vinneren i mål. Jeg er overbevist om at med bedre samkjøring og samhold i gruppa så ville Tobias ha kjempet om en medalje i dette VM. Eller ble det et historisk gull til våre Danske naboer, her Mads Pedersen tok Danmarks første gull medalje på herrenes fellesstart i moderne tid (dvs. etter at det ble et felles VM med proffer og amatører).

Det er første gang at vi som kommer fra media ikke hadde muligheten til å bli kjørt rundt i løypa under fellesstart rittene, rett og slett på grunn av værforhold. Det er derfor flott å registrere at vi har personer i supporter gruppa som tar ansvar og tilrettelegger for gode å fine opplevelser under varierende værforhold, på lørdag og søndag var det derfor fint å sitte tørt og godt med store TV monitorer og løypa ringside.

NCC 2019 supportere 2

Harrogate var en av de flotteste arrangørbyer vi har vært i, ikke store byen (ca. 60.000 beboere) men stor nok til et yrende forretnings og restaurantmiljø, her alle sammen følte seg hjemme. Faktisk ikke større i omkrets at vi kunne se rytterne fra flere plasser rundt løypa som gikk innom sentrum.

NCC 2010-1
Et meget fornøyd gjeng som sjekket ut byen, denne dagen med flott vær.

Her finner du et bildearkiv fra årets VM. Men ønsker nå velkommen til neste års VM i Aigle-Martigny Sveits. Vi er selvfølgelig på plass også neste år, og nevner at vi fortsatt har noen plasser igjen, se tilsendt invitasjon. Ta gjerne kontakt med: fritjof@norwegiancycletours.no om du har noen spørsmål.