Alexander Kristoff kritisk til den nye sykkelplanen.

Alexander Kristoff mener sykkelsesongen må droppes, dersom det er fare for at syklister fra hele verden som konkurrerer bidrar til at coronaviruset blusser opp igjen – og verden må inn i en ny lockdown-periode.

Flere av de store sykkelrittene vil kollidere. Hva med VM, dette arrangementet skal i følge UCI gå som normalt fra den 21 til 27 september. Dette lar seg rett og slett ikke gjennomføre, her må syklistene prioritere se ulike rittene med det som følge at deltagelsen kan bli veldig varierende.

Her er noen av hovedrittene i den reviderte planen fra UCI:

Tour de Polen: 5.-9. august

Milano-Sanremo: 8. august

Tour de France: 29.august-20. september

Sykkel VM Sveits: 20-27. september 

Giro d’Italia: 3.-25. oktober

Flandern Rundt: 18. oktober

Spania Rundt: 20. oktober-8. november

Paris-Roubaix: 25. oktober

Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen tror det betyr at det kan bli færre av de største stjernene i flere ritt. I følge VG nett tirsdag 5 mai.

Så kan man spørre seg, hva i all verden skjer med sykkel VM i Sveits, hvilke deltagere skal være med her, når vi vet at samtlige lag vil bruke sine beste syklister under Tour de France. Vårt tips er at det ikke blir noe TDF og VM vil bli prioritert, om vi skal tyde UCI rett. Vi tror mye vil komme på plass innen utgangen av mai.