Sykkel VM Scotland 2023

Sykkel-VM 2023

10 dagers sykkelfest fra 3 til 13 august. 

Vi er spesielt glade for å invitere til VM fest i Scotland, spesielt etter at de to siste VM er blitt spolert bla. grunnet korona virus, håper vi at vi slipper slike avlysninger i fremtiden. I følge arrangøren så vil dette sykkel VM bli det største av alle registrerte sykkel VM, Det vil bli konkurrert i hele 13 ulike grener, dvs. tretten verdensmesterskap. I følge UCI så satser de på lignende arrangement i fremtiden hver 4 år, altså lik OL modellen.

Bla. sier arrangøren følgende:

«Vi er glade for å lansere merkevareidentiteten til UCI Cycling World Championships i Glasgow Scotland i 2023». Mesterskapet lover å være en virkelig minneverdig begivenhet for alle involverte, og bidra til gode konkurranser i inspirerende natur, å gjenspeile hva folk vil oppleve i løpet av de 10 dagene fra 3-13 august 2023.

Her kan du opplev alt

Mellom 3 – 13 August 2023 elite og amatør ryttere fra hele verden vil bli ønsket velkommen med åpne armer som de konkurrerer om over 190 regnbue trøyer i 13 UCI World Championships på ikoniske arenaer i Glasgow, og over hele Skottland.

 • BMX Freestyle Park (Kelvingrove Park, Glasgow)
 • BMX Freestyle Flatland (Kelvingrove Park, Glasgow)
 • BMX Racing (Glasgow BMX Senter, Glasgow)
 • Gran Fondo (TBA)
 • Innendørs (Emirates Arena, Glasgow)
 • Terrengsykkel Langrenn (TBA)
 • Terrengsykkel nedoverbakke (TBA)
 • Terrengsykkel maraton (TBA)
 • Para-sykling Road (Dumfries &Galloway)
 • Para-sykkelbane (Sir Chris Hoy Velodrome, Glasgow)
 • Road (Road Race Start: TBA, Road Race Finish: George Square, Glasgow, Tidsprøve: Stirling)
 • Spor (Sir Chris Hoy Velodrome, Glasgow)
 • Forsøk (Kelvingrove Park, Glasgow)
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er NCT-logo.jpg

Vi kommer til å konsentrere oss om landevei, som alle grener vil være i og rundt George Square i Glasgow. Vi legger opp til en tur fra 5 til 11. august, da får vi med oss de fleste grener.

Her kan du se komplett program: Planlegg | VM i sykling 2023 (cyclingworldchamps.com)

Det spesielle ved dette VM er at det arrangeres over 1. mnd. tidligere en de forgående VM. I tillegg så går fellesstart for Menn Elite og Juniorer i begynnelsen av mesterskapet (5 og 6. aug.) Mens de andre fellesstartene U-23 og damer går siste helgen, dvs. (12 og 13. august). Det skal da kåres VM vinnere i alle sykkelgrener, BMX, MTB, VM bane, Cyclo Cross med flere. Så her er det bare å begynne planleggingen for neste års (sykkel) ferie. I Glasgow kan man bla. følge:

 • MX Freestyle Park (Kelvingrove Park, Glasgow)
 • BMX Freestyle Flatland (Kelvingrove Park, Glasgow)
 • BMX Racing (Glasgow BMX Senter, Glasgow)
 • Road (Road Race Start: TBA, Road Race Finish: George Square, Glasgow, Tidsprøve: Stirling)

Norwegian Cycle Tours kommer om kort tid tilbake med en komplett reis pakke, som inkluderer fly, hotell overnattinger, og div. forslag til utflukter. Vi har allerede booket hotell sentralt i Glasgow.

Etter at vi la ut dette på våre nett sider 15. juni, så har vi registrert en meget god tilbakemelding på invitasjonen, av våre totalt 24. plasser er det nå kun 2. ledige plasser igjen. Så her er bare å ta snarlig kontakt.

For påmelding eller ønske om mer info, send en mail til: fritjof@norwegiancycletours.no