Tor Ødegaard, Sagene IF, døde 4.april, 83 år gammel, etter å ha blitt smittet med korona på NCFs ting på Gardermoen 12-13. mars.
Tor var en legende i NCFs Veteranklubb. Han ble medlem av klubben allerede i 1963, 25 år gammel (!), men satte virkelig sitt preg på klubben etter at han ble formann i 1992, et verv han hadde i hele 21 år, t.o.m. 2013. I disse årene vokste klubbens medlemstall og aktiviteter sterkt.
Tor var aldri aktiv syklist. Poliomyelitt som 5-åring ødela for det, men han var en særs aktiv dommer, et verv som han praktiserte i hele 47 år. Han har ledet utallige dommerkurs som medlem av NCFs Domsutvalg og Dommerutvalg, og han har også i flere år hatt verv som leder av Kontrollkomiteen og medlem/leder av Lovutvalget. På NCFs 100-årsjubileum i 2010 mottok han NCFs høyeste utmerkelse, Gullplaketten. Han var også æresmedlem i Sagene IF.
Tor hadde et enestående godt humør og spredde stor glede, og savnet etter ham vil være stort.

NCC 2019 tur til York-1
Her ser vi Tor fra et av de siste VM han var med på, Harrogate i England
Varese 7
Tor på vei til toppen under sykkel VM i Varese, flere km oppover.

For oss i Norwgian Cycle Supporters/Tours var Tor en av de faste deltagerne i alle VM vi arrangerte turer til. Tor og hans kone Bjørg var en inspirasjonskilde til glede og godt humør. Uansett hvor bratt og vanskelig det var å ta seg frem på de ulike VM arrangementer så var Tor med, hans «fot» handikapp var ikke til hindring for å få med seg de viktige tingene. Vi vil savne Tor’s entusiasme og glede, å ikke minst hans høye og klare sangstemme. Han hadde en fin «baryton stemme». Tor, du vil være savnet.

Her har vi Tor med Bjørg og Opsahl’s, i meget varme Doha
Foran det Hvite Hus i Washington USA. På vei til VM i Richmondt