Refferat og Rundskriv april/mai 2024Her demo av årets modeller fra Merida. V/Tony Jensen

      Oslo 28. April 2024 

14. Medlemmer og 5. inviterte gjester møtte frem til årets første medlemsmøte. Selvfølgelig skulle vi ønske det var mange flere som stilte opp, synd for de som ikke kunne stille, for de glipp av et spennende og meget innholdsrikt møte. 

Formann/leder Per Morten Vaagan (TVK) åpnet møtet med 1. minutts stillhet for Stig Lundsør og Even Grindvold som begge har forlatt oss.  

Sykkelpresidenten Heidi Stenbock-Haakestad og generalsekretær Kjersti Størset, bidro med mye nytt fra Norges Cykleforbund.

 Så ble kveldens gjester introdusert med bla. den nye Sykkelpresidenten Heidi Stenbock-Haakestad og generalsekretær Kjersti Størset, samt representanter fra Merida Norge AS og Olympia sykler.  

Fra Merida’s team stilte Tony Jensen Stians Sport i spissen for Tina Rusten Merida Norge AS og Csaba Horvat fra Bike Fixx AS, og Ingar Wilhelmsen fra Olympia Sykler. 

Tony Jensen (i mitten) fra Stians Sport i spissen for Tina Rusten Merida Norge AS og Csaba Horvat fra Bike Fixx AS,

Det ble en innholdsrik kveld, som startet med Sykkelpresidentens innlegg om sin vei til president stolen. Hun er Norges Cykleforbund’s første kvinnelige president, det er historisk. 

Hun har hatt en spennende reise som en meget sykkelinteressert person. Det startet med sykkelritt på aktivt nivå i Halden, siden har hun vært aktiv sykkelrytter før hun gikk over i mer administrative gjøremål som leder, bla. Som leder for Halden CK i en rekke år, dommer kommisær på høyeste nivå i NCF, samt arrangør av sykkelritt. En spennende dame som bla. har jobbet i grunnskolen siden 1993. Er utdannet som høyskole Lektor. Tok en mastergrad i 2015-17, med utgangspunkt i Udir sitt Ungdomstrinn i utvikling og fokus på Klasseledelse og relasjonskompetanse. Forsket på egen arbeidsplass i 1,5 år. Gjesteforelest på HiØ siden 2016.  Levende interessert i sykkelsporten og var eneste kandidat til President vervet.  

Første kvinnelige sykkelpresident i Norges Cykleforbund Heidi Stenbock-Haakestad. Hadde et meget godt og informativt innlegg på Vårmøtet.

Men hva er så hennes fokus for sykkelsporten i Norge de nærmeste årene? Hun er helt klar på at vi må flytte fokus fra det det negative til det positive i Norsk Sykkelsport. Økonomi er selvfølgelig sentralt og viktig, og en gjennomgang av kostnader likeså, vil se på organisasjonen, og få på plass aktuelle samarbeidspartnere. Interessen for sykkelritt må økes radikalt, og økt tilgang på lisenser blir derfor en viktig satsningspost. Blir spennende og følge Heidi Stenbock-Haakestad i årenes som kommer. Hun tar nå over etter Jan-Oddvar Sørnes fra Bodø. 

I tillegg fikk vi en meget god innføring av årets nye sykkelmodeller fra Merida Norge AS som stilte opp med hele 3 personer, meget bra. På plass var også Olympia sykler ved Ingar Wilhelmsen.  

En meget god presentasjon av Olympia sykler fra Ingar Wilhelmsen

De ga alle en meget god innføring av årets nye sykkelmodeller, som bare blir bedre og bedre og dyrere og dyrere. 

Det er jo ikke tvil om at El-sykler fortsatt er dominerende, men den sykkelmodellen som selger aller best for tiden er landeveis sykkel, samt Gravel. Kunne Tony Jensen fra Merida bekrefte. Her er det problem og få fatt på sykler for tiden.

En meget flott racer fra Merida, en av bestselgerne.

Vi takker Merida og Olympia Sykler for en meget flott presentasjon av årets sykkelmodeller. 

Rundskriv: 

Enkelte av medlemmene som var til stede op Vårmøtet, kom med klare meldinger til det nye styret. Bla. Ble det nevnt at referatene var mangelfulle, at “utfordringen” ville gå ut, det ble bla. sendt ut for lite informasjon. Vel, vi har tatt dette til etterretning.  

Vi vil gjøre oppmerksom på at det var et klart mandat for det nye styret, om at vi skulle prøve å få flere medlemmer, få flere av de eksisterende medlemmene til å møte på våre felles møter og være med på de foreslåtte aktiviteter. Derfor vil vi oppleve div. Endringer fremover. 

Fortsetter vi som det har vært de senere år så vil klubben sakte men sikkert “dø ut”.  

Vi vil derfor gjøre det klart at vi ikke kan eller vil bruke masse tid på ting som kun benyttes av 4-6 medlemmer i klubben. Derfor må vi endre på dette, håper alle er enig i det. Vi vil bruke alle krefter på og bygge kubben større og litt yngre.  

Det er årsaken til at “utfordringen” forsvinner (alle svar finner man jo på google). Referatene og rundskrivene vil bli mer strukturert og kortere, de vil kun komme sammen med de aktuelle invitasjoner og møte referater.  

“Plukk fra Sykkelfronten” vil komme i en ny utgave, mer som generell info, samt presentasjon av en Norsk sykkelprofil, det være seg en han eller hun.  

Vi vil ikke arrangere sykkelturer med færre en 10. deltagere. Er ikke antallet oppnådd ved påmeldingsfrist, så vil det bli sendt ut en melding om at nevnte aktivitet er kansellert.   

Plukk fra sykkelfronten vil bli sterkt kortet ned, og vil kun gjelde prestasjoner og aktuelt nytt for Norske syklister.

Dette høres kanskje veldig negativt ut for mange medlemmer i klubben, men vi tror at dette kan være med på og fornye og øke interessen for Veteranklubben på sikt.          

Medlemsstokken:  

Medlemsstokken er stabil og litt fallende. Den blir eldre og eldre for hvert år som går. Dette må vi gjøre noe med!!!!!! Kun et nytt medlem så langt i år.

Noen av veteranene på Vårmøtet. Konsentrert og engasjert. Men vi trenger flere på møtene.

Det nye styret har fått mandat til å gjøre noe med denne saken, dette er en lang prosess og vil ta tid. Derfor vil det føles litt annerledes når vi nå gjør div. Endringer på referater og rundskriv. Vi legger også opp til en annerledes tilnærming mot våre “yngre” medlemmer. Spesielt vil vi merke dette på vårt forslag til aktuelle sykkelturer, som vil bli lagt opp med et høyere aktivitets nivå, som en mosjons tur, slik at dette også vil apellere til vår yngre medlemmer.    

Vi sliter med å få inn medlemsavgiften, og det er bestemt at de som til nå ikke har betalt denne, vil bli strøket som medlem. Siste frist for innbetaling er satt til 31. Mai

Vi presenterer de som har runde år fra mai til 30. august: 

Morten S. 1959 13 65 år 
Tom larsen 1944 17 80 år 
Dag Erik P. 1959 65 år 
Rolf Sjøt. 1944 27 80 år 
Skjalge K. 1959 30 65 år 
Terje op. 1944 19 80 år 
Alf Grøtte 1959 26 65 år 
Ove Mathi. 1939 85 år 
Ørnulf D. 1944 21 80 år 
Stein B. 1954 26 70 år 
Håvard Ø. 1944 30 80 år 

Aktiviteter: 

Vi legger her opp til totalt tre medlemsmøter i året, vårmøte, høstmøte og Årsmøte.  Høstmøte arrangeres 12.september og Årsmøte 28. November. 

Invitasjon til felles sykkeltur: 

Vi regner med stor deltagelse på årets første sykkeltur, som denne gang vil gå i Oslo området. Fra Maridalen til Kikut, fra Kikut til Sørkedalen videre tilbake til utgangspunktet i Maridalen. Totalt ca. 55 km. Alle typer sykeltyper kan være med. 

Løypebeskrivelse: Maridalen-Kikut-Sørkedalsveien-Maridalen. Frammøte parkeringplassen på Laakeberget kl 1200- onsdag 5 mai. Lunchstopp på Kikutstua kl 1330- retur via Sørkedalen til Maridalen ca. Kl. 1600. 

Påmeldingsfrist er satt til mandag 3. juni. Påmelding til Ingar Wilhelmsen på SMS 90094743.  

Før høstturen i september (kommer her tilbake for mer detaljer) skal vi først til NM i Bodø (se tidligere invitasjon) samt til VM i Sveits (se tidligere invitasjon).  

Her fra vår sykkeltur i Rauland, på bide kun 4 av de 8 som var med.

Høstturen blir en spennende sak som vi legger opp til over 2 dager, dvs. med 1. overnatting og hyggelig samvær. Vi kommer tilbake med invitasjon til denne spennende turen. Som dere skjønner, har vi lagt opp til et noe høyere aktivitetsnivå på våre fremtidige sykkelturer. 

Vi vil gjerne prøve å få med flere av våre spreke syklister som vi vet finnes blant medlemmene, da i tillegg til de faste vi pleier å ha med. Det er ikke snakk om en konkurranse, kun en hyggelig sykkeltur med sosialt samvær. Vi prøver også å få til noen runder på den nye Velodromen i Asker.

Men vi har satt klare betingelser for at turene kan gjennomføres. Det må totalt være med minimum 10. deltagere, inkl. 2. stk. ledere. 

Mellom slagene her er det masse sykkelritt og se på rundt om i landet, her er det bare å plukke ut de aktuelle rittene gjennom Terminliste – sykling.no Spesielt kan anbefales Arctic Race oppe i Nord.  

Plukk fra sykkelfronten: 

  • Nytt styre i Norges Cykleforbund, du finner alle tillitsvalgte her: HER (sykling.no) 
  • Vi velger en ny presentasjon av nyheter på sykkelfronten av Norske syklister, dette gjelder alle grener. Vi refererer her til følgende side hos NCF: Nyheter fra NCF – sykling.no 

Her kan alle få med seg det som har skjedd på sykkelfronten så langt i år. 

  • Uno-X Mobility er hovedsponsor for Norges Cup landevei 2024. 
  • Uno-X Mobility stiller også med sitt beste lag til årets Tour de France 2024.  
  • Tobias Foss stiller til start i Giro d’Italia, alle vet vi hvordan det gikk sist han var med. 

Ellers har Uno-X Mobiliry gjort svært bra i utlandet så langt i sesongen, med en rekke gode etapper og plasseringer på de store rittene. Vi vil oppdatere «plukk fra Sykkelfronten» om en par dager.

Utfordringen: 

Fjorårets siste utfordring var:  Utfordringen, som gjaldt navnet på Tour de France – sjefen. Svaret var selvfølgelig Christian Prudhomme. Det kom inn 5 riktige besvarelser, 

Vi trekker da ut vinneren som er så heldig å få tilsendt 5. stk. Flax lodd. 

De 5. personene er: 

1  – Terje Amundsen 

2  – Bjarte Breistein 

3  – Gunnar Elvsveen 

4  – Tore Milsett 

5  – May Britt Nilsen 

(hvorav bare to medlemmer også var styremedlemmer!) 

Den heldige vinneren er May Britt Nilsen. Vi gratulerer. 

Neste utfordring blir nå en konkurranse: 

Vi har lagt opp til en uhøytidelig konkurranse som fokuserer på å tippe en vinner, 

Av alle riktige svar trekker vi ut en vinner, vinneren får tilsendt 5. stk. Flax lodd. 

Hvem blir beste nordmann under årets Tour de France? 

Skjønner at dette kan være vanskelig da vi ikke vet hvilke Norske syklister som er med, men det er litt av poenget. Vi har satt svarfrist til 10. Juli, til: ncf.veteranklubben@gmail.com

Neste rundskriv kommer etter sykkelturen i juni.

Hilsen fra Veteranklubben