Selv proffene mener Mallorca er blant de beste

Stadig vekk leter man etter den fineste og beste sykkel destinasjonen utenfor Norge. Man vil da gjerne kombinere sykkel trening med stabile værforhold, gjerne sol og varme, gode sykkeltrasser både for rolige turer i lett terreng eller tøffe fjelloverganger med bakker fra 6-7 km til 10 km. Eller flotte terreng løyper lett tilgjengelig direkte fra hotell eller annet oppholdssted.

mallorca-1-16

Etter å ha vært rundt om i Europa på flere ulike steder, er vi ikke i tvil om at alt det vi søker finner vi på Mallorca. Her kan du sykle “flatt i flere timer”, du kan kombinere med tøffe stigninger, og alt dette i en “labyrint” av flotte småveier nesten helt uten biltrafikk. Du kan varierer turene ut fra vanskelighets grad og lengde, og legge inn en lunsj i en av de mange flotte landsbyene rundt om på øya.~

mallorca-2-16 mallorca-3-16

Når du i tillegg er så heldig og få sykle i grupper med egne guider og med flere av våre kjente sykkelproffer som følge, ja da er jo turen helt fullkommen, dette er både sosialt og meget inspirerende for alle “oss” som mer eller mindre kun sykler for at det er gøy og for å holde oss i form.

Også i år hadde Lexberg.no invitert til en ukes sykkelopplevelse med bla. Vegard Breen, Vegard Stake Laengen og Sondre Holst Enger. Totalt var vi ca. 30 personer som hadde en fantastisk uke på Mallorca, med sykling hver dag, og masse sosialt samvær. mallorca-5-16Spennende var det og høre Vegard Breen’s opplevelse som førstereis gutt i årets TDF. Vegard var jo bare noen km fra å skape en sensasjon ved å prøve seg på seieren under årets 4 etappe. Han gikk jo tidlig i brudd her det til slutt bare var 3 ryttere som var med. Dette var nok absolutt min tøffeste sykkel etappe noen gang kunne Vegard fortelle, han husket ikke stort fra de 2-3 siste km. Men totalt en TDF’s opplevelse han aldri ville vært foruten. Vi fikk også med oss et foredrag av Vegard Stake Laengens opplevelse under årets Giro og Spania Rundt samt VM. Kometen Sondre Holst Enger fortalte om sin TDF opplevelse som ga oss mange spennende timer fTDF opplevelse som ga oss mange spennende timer foran TV.

mallorca-6-16

Ikke tvil om at denne sene høst uken på Mallorca gir oss masse inspirasjon for å møte en ny sykkelsesong, og kanskje en ny uke på Mallorca.

Bilde fil: