Om oss

Vårt hovedmål er sykkelopplevelser for alle

Norwegian Cycle Tours er en videreføring av tidligere Norwegian Cycle Supporters, som dere alle vet ble grunnlagt og startet av min gode venn, nå avdøde Per Bjørnes.

Allerede i 1999 til VM i Verona var supporterklubben i gang. Per og jeg reiste da ned til Verona i begynnelsen av februar samme år, målet var og finne et hotell som passet oss, og samtidig sjekke ut løypetrase og øvrige fasiliteter.

Allerede dette første året var vi hele 26 personer som var med på dette fantastiske VM i Verona. For meg var dette mitt første VM og for en opplevelse. Siden ble det VM (og tidlig vår turer) hvert eneste år, foruten VM i Australia som dere alle vet ble vunnet av Tor Hushovd.

Det er en glede for meg å kunne videreføre denne tradisjonen nå gjennom Norwegian Cycle Tours, (som kun er en interesseorganisasjon). Dette var Per’s store drøm som jeg var heldig å få være en del av (selv om han de siste årene ga inntrykk av at det var mye jobb og et stort ansvar, han nevnte flere ganger at han ville gi seg). Siste tur med Per var for å lokalisere hotell og øvrige forhold i begynnelsen av april 2014 til Ponferrada i Spania. Vi ble mottatt som «konger» ble vist rundt i hele løypetrassen av det lokale Politi, de benyttet denne dagen til å ta en generalprøve med å stenge av løypa og veier i byen. En fantastisk opplevelse som jeg vet Per var veldig glad for å oppleve. Beklageligvis ble Per syk i slutten av mai samme år, en sykdom han ikke ble bra av, han fikk derfor ikke oppleve dette VM i Ponferrada, han døde dessverre i slutten av januar 2015.

Per’s ønske var at jeg skulle videreføre supporter turene som vi hadde planlagt, først ut var Richmondt USA i 2015, så Doha i Qatar og hans store drøm Bergen i 2017. Per- målet er nå snart nådd, vi blir rekordmange deltagere til Bergen med over 60 personer.

Men jeg vil gjerne videreføre vår drøm. Vi starter nå en ny «æra» med bla. å tilrettelegge/koordinere et bredt spekter av sykkelopplevelser, i tillegg til VM turer, Bergen 2017, Innsbruck i 2018 og England i 2019. Så vil vi i tillegg tilrettelegge for div. treningsturer til Mallorca og Italia. Vi håper alle som har vært med oss gjennom disse år også finner glede i å delta på fremtidige opplegg.

Foruten meg Fritjof Iversen, så har jeg også med på laget Terje Kjølseth og Johnny Jørgenvåg.

Send oss gjerne en mail til: post@norwegiancycletours.no