Med Veteranklubben på tur til Rauland fra 23 til 25 august.

Totalt ble vi 8 veteraner som møtte frem på Raulandsfjell Alpinsenter, 680. moh. på tirsdag 23. Klar for sykkelturen opp til Haukeli.

Fra venstre: Terje Opsahl, Johnny Jensen, Fritjof Iversen, Kjell Husebø, Trond Engblad Valen, Henning Torstensen, Tore Milsett og Thor Martin Gunstad

Etter en hyggelig felles middag på hotellet, ble det sosialt samvær og planlegging av sykkelturen på onsdag. Været var fint men det lå an til litt nedbør på onsdag.

Planleggingsmøte på verandaen etter middag på tirsdag. Foto: Terje Opsahl

Primus motor Tore Milsett hadde lagt opp til en tur på ca. 7 mil opp til Haukeligrend. En absolutt overkommelig distanse for de fremmøtte. Etter en god frokost så var det bare å komme seg i sykkeltøyet, hadde planlagt å starte ca. kl. 10.00, men drøyde vel 1 time til de lette regnbygene hadde gitt seg.

Da er vi på vei mot Haukeli, litt våt veibane, men det skulle bli bedre.

Perfekt timet, oppholdsvær, ikke vind og flotte sykle forhold uten trafikk. Det ble en fin tur, men noe tøffere en forventet, da det viste seg at utforkjøringen fra toppen av Haukeli fjell ned til Haukeligrend viste seg og være brattere og lengre en først beregnet.

Etter en lett lunsj på Esso så ble vi enige om turen videre.

Vel nede på Haukeligrend så var gode råd dyre, skulle vi sykle tilbake samme vei vi kom, da med en flere km stigning på opp mot 10%, eller skulle vi ta en «enklere» rute på E134 ned til Åmot og så opp til Hotellet på Rauland Alpin senter. Vi valgte den «enklere» veien, som både ble mye lengre totalt ca. 10,5 mil og tøffere, med mange stigninger på slutten. Må vel innrømme at hadde jeg vist at det ble så mange stigninger på hjemveien ja, da hadde jeg heller klatret opp til toppen på Haukeli, samme vei som vi kom. Men vi var alle enige om at dette hadde vært en veldig flott tur. Slitne men fornøyd, var ikke på hotellet før ca. kl. 17.00, da var det bare og dusje, før en velfortjent middag. Men før det smakte det veldig godt med en Pils.

Da var vi tilbake etter en flott men tøff sykkeltur. Foto: Terje Opsahl

Alt i alt en meget flott tur sammen med et flott sykkel gjeng, absolutt noe vi kan planlegge også for neste år. En ekstra stor takk til Tore Milsett som er den som står bak både denne, og tidligere veteranturer.

På vei mot Gaustad toppen.

Men vi var ikke ferdige med opplevelsene, undertegnede og Tore Milsett hadde veldig lyst til og ta oss opp til Gaustad toppen, siden vi var i området. Det ble for undertegnede en tøff og strabasiøs tur på ca. 2.5 time, fra parkeringsplassen ved Gaustad bane inngangen/turisthytte.

Da har vi startet på vei mot toppen, det ble en del pauser underveis

Gaustadtoppen er langt fra Norges høyeste fjell, har en høyde på kun 1 883 over havet. Ikke så vanskelig å komme opp, men med mye stein og ur ble det tøft likevel. Det sies at man på klare dager kan se hele 1/6 del av fastlands Norge fra toppen.

Flott vær, her skimter vi toppen i det fjerne

Men for en tur, selv om det var mye stein og ur, så var det oppgåtte stier så underlaget var bra, var ikke behov for fjellsko. Vi hadde flott vær, men beklageligvis ble det litt tåkete når vi nærmet oss toppen, så utsikten var ikke den beste. Det sies jo at du faktisk kan se 1/6 del av Norge på klare dager. Vi bevilget oss da en «tog» tur på tilbaketuren, en opplevelse bare det. Stupbratt tunell inne i fjellet flere km nedover, kalt og vått var det, men likevel en positiv opplevelse.

Siste stopp før toppen, været hadde nå endret seg å tåken kom sigende.
Herfra sies det, at du på klare dager kan se 1/6 del av fastland Norge.